Clock-O-Matic

Missie

Clock-O-Matic is een Belgische onderneming die nationale en internationale bekendheid geniet op het gebied van klokkeninstallaties, uurwerksystemen, monumentale uurwerken en beiaarden voor kerken, openbare en privé gebouwen, scholen en industriële toepassingen.

Onze onderneming telt 45 vakbekwame medewerkers en legt zich sinds meer dan 50 jaar uitsluitend toe op dit vakgebied.

In België en het Groot-Hertogdom Luxemburg zijn vele honderden kerken en gebouwen uitgerust met onze installaties. Wij bezitten goede referenties zowel op het vlak van nieuwbouw, automatisering als restauratie.

Clock-O-Matic stelt u economisch, haalbare oplossingen voor die gebaseerd zijn op hoog-kwalitatieve producten. Onze klanten kunnen rekenen op een degelijke en betaalbare service.

 

Vakmanschap

Wat tracht Clock-O-Matic u te bieden in zijn vakgebied?

Goede producten

We ontwikkelen onze systemen - electronische, electromechanische en mechanische - sinds 40 jaar in eigen huis, met eigen ingenieurs en technici.

Vele installatiebedrijven uit ons vakgebied en klokkengieterijen, over gans Europa maar ook daarbuiten, zijn sindsdien onze systemen en producten gaan installeren. Die vraag heeft geleid tot de uitbouw van een aparte exportactiviteit (Belgische Oscar van de Export 1994).

 

Degelijke service

We beschikken over een ploeg gedreven vakbekwame medewerkers. Samen cumuleren ze - letterlijk - honderden jaren ervaring in het vak, technisch en administratief. In die ervaring hebben we geïnvesteerd om u een degelijke en betaalbare service te bieden.

 

Economische oplossingen

Beiaarden, klokkeninstallaties, torenuurwerken zijn complexe, technische systemen. Ze functioneren in een ruwe omgeving.

Van jaar tot jaar volgen we uw installatie nauwgezet op, met het doel ze in goede technische staat te houden. Wanneer dat niet meer gegarandeerd is, trachten we u kwalitatieve oplossingen voor te stellen welke op lange termijn het meest budget-vriendelijk zijn.

 

Organisatie

Clock-O-Matic in België

Centrale ligging : Clock-O-Matic is centraal gelegen te Holsbeek, bij Leuven met een bijhuis te Lo (West-Vlaanderen).

Onderzoek en ontwikkeling : Van bij haar ontstaan, levert Clock-O-Matic een voortdurende inspanning van productievernieuwing en -verbetering. Het programmeerbare, elektronische moederuurwerk, de beiaardcomputer, het elektronisch luidsysteem zijn alle voortgekomen uit deze inspanning. Verschillende van deze vernieuwingen zijn neergelegd in een Europees patent.

Productie : Productie, constructie en assemblage worden uitgevoerd in of verzorgd van uit onze eigen ateliers. Dit laat toe aanpassingen op maat accuraat en snel te maken. Anderzijds beschikken we over een uitgebreide stock aan vervangonderdelen.

Installatie – herstelling – onderhoud : Voor de binnenlandse installaties beschikt Clock-O-Matic over een eigen installatie-, herstellings- en onderhoudsdienst. Ze levert de volledige installatie en zorgt voor het onderhoud en de herstellingen van alle klokken, torenuurwerken en beiaarden.
Clock-O-Matic garandeert een snelle, betrouwbare en niet merkgebonden service door ervaren technici.

 

Clock-O-Matic wereldwijd

Sedert 1982 legt Clock-O-Matic zich eveneens toe op de export.

Het levert zijn compleet gamma installatiematerialen aan tientallen installatiebedrijven en klokkengieterijen over Europa en de wereld en geeft daarbij technische ondersteuning. Bij belangrijke projecten wordt assistentie ter plaatse verleend. Enkele referenties zijn de klokken van de Kathedraal van Sevilla, de grote uurwerken in het "Stade de France" in Parijs, de beiaarden van Eppingen en Halle in Duitsland, het astromomisch uurwerk in Tokyo, de rijdende beiaard van Praag.

 

Clock-O-Matic is in het bezit van Getuigschrift van Erkenning:
Klasse 1 – Ondercategorie P1 – P2 – P3 – S1;
Klasse 5 – Ondercategorie D23.

Clock-O-Matic heeft een verzekering die de aansprakelijkheid inzake arbeidsongevallen dekt, alsook de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering bij de uitvoering van de opdracht en dit
tot € 2.500.000 zowel voor exploitatie als na levering.

Clock-O-Matic respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren. 
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen